Liellopa gaļas voks ar rīsu nūdelēm
Patīk
6 3


Klasifikācijas tagi

Viegla, līdz 20 min., Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Liellopa gaļas voks ar rīsu nūdelēm

4 personām
Līdz 20 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 400 g
    Rīsu nūdeles
  • 200 g
    Liellopa gaļas karbonāde
  • 1 paciņa
    Saldētie dārzeņi Austrumu maisījums Rimi
  • 1 sauja
    Kinza
  • 1 gab.
    Citrons
  • 2 ēd.k.
    Olīveļļa
  • 1 ēd.k.
    Sezama eļļa
  • 1 ēd.k.
    Soja
  • 1 tējk.
    Kartupeļu ciete
  • 1 tējk.
    Medus
  • 12 tējk.
    Ingvers
  • 3 daiviņas
    Ķiploks
  • 12 gab.
    Svaigs čili
 

Pamācība

Gaļu sagriež plānās strēmelītēs. Iemarinē – sarīvē ingveru un ķiploku, pievieno smalki sagrieztu čili. Piejauc citrona sulu, medu, soju un kartupeļu cieti. Patur vismaz 10 minūtes.

Uzvāra ūdeni un aplej rīsu nūdeles, lai tās uzbriest. Tās būs gatavas 5 – 10 minūtēs.

Olīveļļā cep marinētās liellopa gaļas strēmelītes. Kad gaļa apcepusies, pieliek saldētus dārzeņus, atlikušo marinādi un sezama eļļu. Lai veidotos neliela mērce, pievieno nedaudz ūdens, kas sajaukts ar kartupeļu cieti.

Pasniedz kopā ar nūdelēm un svaigi grieztām kindzas lapiņām.

Ieteikums!

Pagatavo arī veģetāro wok, izmantojot dažādus svaigus vai saldētus dārzeņus, un noteikti nogaršo wok ar baltās zivs fileju, lasi vai garnelēm. Atceries, ka, gatavojot wok ēdienus, pannai jābūt ļoti karstai, lai dārzeņi tikai ātri apceptos, bet būtu vēl kraukšķīgi.

 

Līdzīgas receptes