Mandeļu un topinambūru biezeņzupa
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Sarežģīta, vairāk nekā 40 min., Satur riekstus, Zupas

Mandeļu un topinambūru biezeņzupa

2 personām
Vairāk nekā 40 min.
Sarežģīta

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 500 gab
    Topinambūri
  • naža gals
    Čili
  • 2 ēd.k
    Olīveļļa
  • 1 l
    Dārzeņu buljons vai ūdens
  • 2 zariņi
    Timiāns
  • pēc garšas
    Sāls
  • pēc garšas
    Pipari
  • 0.5 gab
    Ziedkāposts
  • 1 gab
    Puravs
  • 1 sauja
    Grauzdētas mandeles
  • 2 daiviņas
    Ķiploks
  • 1 gab
    Sīpols
  • 1 gab
    Citrons (sula)
 

Pamācība

Iespiež 12 citrona sulu ūdenī vai buljonā. Sadala ziedkāpostu un notīra topinambūrus, liek tos citronūdenī. Sagriež sīpolu, ķiploku, čili un purava gaišāko saknes daļu. Visu apcep olīveļļā. Kad garšaugi apcepti zeltaini, pievieno topinambūrus un ziedkāpostu rozetes. Kādu laiciņu pasautē. Pievieno ūdeni vai buljonu. Kad sāk vārīties, samazina temperatūru un vāra vēl vismaz 20 – 25 minūtes. Apgrauzdē mandeles. Kad zupa izvārījusies, padzesē to 5 minūtes un sablenderē biezeņzupā, pievienojot timiāna lapiņas, sāli un piparus. Sasilda zupu vēlreiz. Pasniedz to ar mandelēm un svaigām timiāna lapiņām, pārlietu ar atlikušo citrona sulu.

Padoms!

Tumšākās purava lapas var sagriezt smalkāk un izkaltēt, vēlāk izmantot buljonu gatavošanā.

 

Līdzīgas receptes