Mazsālītas gurķu šķēles
Patīk
3 0


Klasifikācijas tagi

Vidēja, līdz 20 min., Piedevas un mērces, Konservēšana un ievārījumi

Mazsālītas gurķu šķēles

4 personām
Līdz 20 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 570 g
    gurķu, sagriezti ļoti plānās strēmelēs
  • 1 galviņa
    ķiploka, horizontāli pārgriezta uz pusēm
  • 3 gab
    palieli diļļu kāti ar lapiņām
  • 1 gab
    pētersīļa kāts ar lapiņām
  • 4 gab
    bazilika kāti (15 cm gari) ar lapiņām
  • 1 gab
    sarkanais čili, sagriezts četrās garenās šķēlēs
  • 1 tēj.k.
    sinepju sēklu
  • 1.2 l
    auksta ūdens
  • 1 ēd.k.
    jūras sāls
  • 0.5 ēd.k.
    cukurs
 

Pamācība

Plānas gurķu šķēles ar aromātiskiem garšaugiem un nedaudz čili pikantumam. Perfekta piedeva gaļai vai zivij, bet tikpat labi tos var likt salātos vai uz maizītes.

Traukā liec gurķus, ķiplokus, garšaugus, čili un sinepju sēklas. Krūzē sajauc ūdeni ar sāli un cukuru un pārlej pāri gurķiem. Uzliec slogu un atstāj istabas temperatūrā uz 5 h. Tad liec ledusskapī vēl uz 12 h. Izņem no ledusskapja un pasniedz.

 

Līdzīgas receptes