Mazsalītas varavīksnes foreles burgeri
Patīk
1 1


Klasifikācijas tagi

Satur laktozi, Vidēja, līdz 40 min., Satur zivis, Satur glutēnu, Uzkodas, Zivs ēdieni

Mazsalītas varavīksnes foreles burgeri

4 personām
Līdz 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 500 g
    piena
  • 500 g
    Foreles filejas
  • 2 saujas
    Jūras sāls 
  • 2 saujas
    Cukura
  • 0.5 gab
    Citrons 
  • 1 sauja
    Rozā piparu
  • 2 zariņi
    Timiāna
  • 2 ēd.k.
    Olīveļļas
  • 1 daiviņa
    Ķiploka
  • Burgeram:
  • 8 mazas
    Maizītes 
  • 2 gab
    Tomāti
  • 4 saujas
    Rukolas lapu
  • 4 ēd.k.
    Pašmāju majonēzes
 

Pamācība

Noskalo un nožāvē fileju. Izņem asakas.

Traukā jauc piparus ar sāli un cukuru. Pievieno olīveļļu, timiāna lapiņas un rīvētu ķiploku.

Pierīvē citrona mizu no 12 citrona un piespiež 1 ēdamkaroti sulas. Klāj to visu uz filejas un apsedz ar cepamo papīru. Liek ledusskapī uz vismaz 12 h.

Kad forele iesālījusies, gatavo burgerus.

Apgrauzdē maizītes un griež uz pusēm, lai tās būtu ar kraukšķīgām garoziņām.

Klāj majonēzi, liek rukolas lapas, tomātu un foreles šķēlītes.

 

Līdzīgas receptes