Melleņu kūciņas
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Vidēja, līdz 40 min., Satur riekstus, Deserti

Melleņu kūciņas

2 personām
Līdz 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 200 g
    lielogu mellenes
  • 2 tēj.k.
    apelsīni (sula)
  • 1 tēj.k.
     citrons (sula)
  • 0.5 tēj.k.
    apelsīna miziņa (rīvēta)
  • 4 tēj.k.
    brūnais cukurs
  • vaniļas cukurs
  • 60 g
    mandeles
  • 100 g
    žāvētas dateles
  • eļļa
 

Pamācība

Bļodā samaisi mellenes ar abu citrusu sulām, apelsīna miziņām, brūno cukuru un vaniļas cukuru. Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī uz 2 h.

Sablenderē mandeles un ieber traukā, kas nedaudz ieziests ar eļļu. Atsevišķā traukā sablenderē dateles, kas pārslacītas ar 1 tējk. ūdens. Ķepīgo masu pievieno sasmalcinātajām mandelēm un samaisi, līdz veidojas pastai līdzīga masa. Iegūto masu sadali 4 daļās un veido apaļas bumbiņas. Katru bumbiņu liec starp divām cepamā papīra kārtām, izrullē plācenīti apmēram 10 cm diametrā un uzrullē uz augšu apmēram 1 cm augstu apmalīti (bet vari izmantot arī silikona formiņas). Liec sagatavotās pamatnītes ledusskapī uz 2 h.

Izņem pamatnītes no ledusskapja un pildi ar mellenēm un suliņu, kas izveidojusies bļodā. Pirms pasniegšanas vari ielikt kūciņas saldētavā uz 4 h.

 

Līdzīgas receptes