Melno lēcu zupa ar truša gaļu
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Satur selerijas, vairāk nekā 40 min., Sarežģīta, Zupas

Melno lēcu zupa ar truša gaļu

4 personām
Vairāk nekā 40 min.
Sarežģīta

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • Buljonam:
  • 1 kg
    Trusis
  • 2 gab
    Sīpoli
  • 2 gab
    Burkāni
  • 0.2 gab
    Selerijas sakne
  • 1 gab
    Ķiploks
  • 1 gab
    Lauru lapa
  • Zupai:
  • 150 g
    Lēcas Beluga
  • 1 gab
    Paprika
  • 1 gab
    Vārīta kukurūza
  • gab
    Burkāns
  • 2 saujas
    Zaļumi pēc izvēles
  • pēc garšas
    Sāls, pipari
 

Pamācība

Noskalo truša gaļu ar kauliem, sadala mazākos gabalos un liek vārīties vismaz 2,5 l ūdens. Buljonam nosmeļ putas un pievieno lauru lapu, burkānus, sīpolus un veselu ķiploku. Uz lēnas uguns vāra buljonu vismaz 40 minūtes. No buljona izņem izvārītos burkānus, sīpolus, ķiploku un lauru lapu. Gatavo zupu. Turpina vārīt buljonu, pievieno lēcas, paprikas un burkānu šķēlītes un notīrītu kukurūzu. Vāra zupu, līdz lēcas kļuvušas mīkstas. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pasniedz siltu ar svaigi grieztiem zaļumiem.

Ieteikums!

Izmēģini lēcu zupu vārīt nedaudz ilgāk, līdz lēcas izjūk, tad tu iegūsi krēmīgu biezzupas konsistenci. Ja gatavo šādu zupu, labāk gaļu būtu atkaulot, bet dārzeņus griezt mazākos gabalos.

 

Līdzīgas receptes