Mīdijas baltvīna mērcē ar garšaugiem
Patīk
0 1


Klasifikācijas tagi

Satur laktozi, Vidēja, vairāk nekā 40 min., Satur gliemjus, Pamatēdieni, Zivs ēdieni

Mīdijas baltvīna mērcē ar garšaugiem

2 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 500 g
    Mīdijas
  • 0.5 gab
    Sarkanais sīpols
  • 2 daiviņas
    Ķiploks
  • 0.5 gab
    Paprika
  • 0.3 tējk
    Čili pulveris
  • 6 gba
    Ķiršu tomāti
  • 3 gab
    Saulē kaltēti tomāti
  • 150 ml
    Sausais baltvīns
  • 1 tējk
    Sviests
  • 1 buntīte
    Timiāns
  • pēc garšas
    Sāls
  • pēc garšas
    Pipari
 

Pamācība

Ja izvēlas svaigas mīdijas, pirms gatavošanas tās notīra. Saldētas mīdijas atlaidina lēnām, vēlams, vispirms ledusskapī.

Dārzeņus noskalo un sagriež mazos kubiciņos.

Sakarsē pannu, pievieno sviestu.

Liek apcepties sīpolu, ķiploku un papriku.

Apmaisa un pievieno baltvīnu, sāli, piparus, čili un timiānu.

Liek vīnā mīdijas, saulē kaltētos tomātus un ķirštomātus, kas pārgriezti uz pusēm. Uzliek pannai vāku. Sautē 4 – 5 minūtes, līdz visas mīdijas atvērušās.

Padoms!

Ja kāda mīdija tomēr neatveras, necenties to atvērt, tā, iespējams, ir bojāta. Šādas mīdijas labāk mest ārā.

 

Līdzīgas receptes