Ogu kūka
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Satur laktozi, Satur olas, vairāk nekā 40 min., Vidēja, Satur glutēnu, Deserti, Konditorejas izstrādājumi

Ogu kūka

8 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 300 g
    Pilngraudu kviešu milti
  • 180 g
    Sviests
  • 150 g
    Pūdercukurs ar vaniļu
  • 1 gab.
    Olu dzeltenums
  • Pildījumam:
  • 450 g
    Dažādas ogas
  • 150 g
    Brūnais cukurs
  • 1 ēd.k.
    Kartupeļu ciete
  • 3 gab.
    Olu baltums
  • 1 ēd.k.
    Cukurs
  • Dekoram:
  • 1 ēd.k.
    Pūdercukurs
 

Pamācība

Mīkstu sviestu sakuļ ar pūdercukuru. Pievieno miltus un olu dzeltenumu. Ļauj mīklai pastāvēt 10 – 15 minūtes vēsumā.

Tad mīklu izrullē un ieklāj ietaukotā kūku formā. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ̊C un cep pamatni 15 – 20 minūtes.

Pamatnē ber ogas, kas sajauktas ar brūno cukuru un kartupeļu cieti.

Olu baltumus saputo ar cukuru biezās putās. Klāj uz ogām un cep 15 – 20 minūtes vai līdz olu baltumi apbrūninās.

Kūku atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

 

Līdzīgas receptes