Ogu želeja ar putoto siera krēmu
Patīk
9 4


Klasifikācijas tagi

Satur olas, Satur laktozi, Vidēja, līdz 40 min., Deserti

Ogu želeja ar putoto siera krēmu

4 personām
Līdz 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • Ogu želeja:
  • 600 ml
    ūdens
  • 5 gab.
    krustnagliņas
  • 1 gab.
    kanēļa miza
  • 2 ēdamk.
    cukurs
  • 15 g
    želantīns
  • 150 g
    svaigas ogas
  • Krēms:
  • 2 gab.
    olas
  • 350 g
    mascarpone siers
  • sāls
  • 100 g
    pūdercukurs
  • 1 gab.
    citrons (miza)
  • 1 gab.
    apelsīns (miza)
 

Pamācība

Karsē ūdeni ar visām pārējās ogu želejas sastāvdaļas, izņemot želantīnu un svaigās ogas.

Karsē, nevis vāra. Karsē vismaz 20 minūtes, tad nokāšs un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Aplej želantīnu ar 3 ēdamkarotēm sulas un sildot izšķīdina to. Tad pievieno sulai un lej glāzēs.

Pievieno pa saujai svaigu ogu. Želeju liek pilnībā sastingt leduskapī.

Puto krēmu.

Atdali olu dzeltenumus no baltumiem.

Olu dzeltenumam pievieno pūdercukuru un saputo baltā biezā krēmā.

Piejauc maskarpone sieru un citrona, apelsīna miziņu.

Saputo biezās putās olu baltumu ar šķipsniņu sāls.

Iecilā baltumus krēmā.

Krēmu liec virs želejas un dekorē ar ogām.

 

Līdzīgas receptes