Olīvu un sēklu maize
Patīk
1 0


Klasifikācijas tagi

Satur sezama sēklas, Satur laktozi, Vidēja, vairāk nekā 40 min., Satur glutēnu, Uzkodas, Konditorejas izstrādājumi

Olīvu un sēklu maize

10 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 450 g
    Pilngraudu kviešu milti
  • 300 ml
    Kefīrs
  • 200 ml
    Silts ūdens
  • 150 g
    Olīvas bez kauliņiem
  • 60 ml
    Olīveļļa
  • 3 sauj
    Dažādas sēklas, ķirbju, sezama, saulespuķu
  • 20 g
    Svaigais raugs
  • 1.5 ēd.k
    Cukurs
  • 1 tējik
    Sāls
 

Pamācība

Traukā sajauc raugu, sāli, cukuru un pievieno siltu ūdeni. Ļauj raugam atdzīvoties vismaz 15 minūtes. Pielej olīveļļu un kefīru. Pievieno miltus un masu izmaisa. Olīvas sajauc ar sēklu maisījumu un pievieno mīklai. Mīklai jābūt nedaudz mitrai. – To lej ietaukotā maizes formā. Atstāj siltā vietā vismaz uz 30 – 40 minūtēm, lai tā uzrūgst un palielinās apjomā. Sakarsē krāsni līdz 200 ̊C un liek cepties maizi. Pēc 40 minūtēm tā būs gatava.

Padoms!

Izmēģini pagatavot maizi, olīvu vietā liekot, piemēram, saulē kaltētus tomātus vai kaltētus zaļumus ar ķiplokiem.

 

Līdzīgas receptes