Oranžais mirklis
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Satur selerijas, līdz 20 min., Viegla, Kokteiļi un dzērieni

Oranžais mirklis

2 personām
Līdz 20 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 4 gab.
    Burkāni
  • 3 gab.
    Tomāti
  • 2 kāti
    Seleriju kāti
  • 1 sauja
    Baziliks
  • 2 ēdk.
    Olīveļļa Extra Virgin Rimi
  • Pēc garšas
    Pipari
 

Pamācība

Pagatavošana. Noskalo dārzeņus. Sulas spiedē liek baziliku, pēc tam seleriju, tomātus un burkānus. Izspiež sulu. Pirms pasniegšanas pievieno eļļu un piparus.

Kokteilim patīkamu garšas niansi piešķirsi, ja pievienosi arī citronu. Kokteilis tonizēs, sniegs pikantu garšas baudījumu pusdienu pārtraukumā. Dzeriet šo gardo kokteili 2–3 reizes dienā, vienu pašu vai kopā ar vieglu maltīti! Papildiniet ar zaļumiem vai diedzētiem asniem.

BURKĀNI – satur C, E, kā arī B, K un PP grupas vita- mīnus. Tajos ir apmēram 16% balastvielu, savukārt dārzeņa saldo garšu nodrošina cukurs (6–10%). Burkāni ir arī minerālvielu – kālija, magnija, dzelzs, fosfora – avots. Tukšā dūšā izdzerta glāze burkānu sulas uzlabo sejas krāsu, redzi, remdē izsalkumu, veicina tauku sadedzināšanu un stiprina matu struktūru.

SELERIJU KĀTI – seleriju sulā esošais B grupas vitamī- nu komplekss stimulē ogļhidrātu apmaiņu organismā, papildinot šūnu enerģijas rezerves. Tieši ēteriskās eļļas – terpēni – selerijām dod izcilo garšu un smaržu. Dzerot svaigu seleriju sulu, vieglāk pārciest karstu laiku, jo tā normalizē ķermeņa temperatūru.

TOMĀTI – satur antioksidantu likopēnu jeb sarkano tomātu pigmentu. Likopēns pozitīvi ietekmē imunitāti, piedalītās vielmaiņas regulācijas procesos un mazina hronisku slimību risku.

BAZILIKS – satur 1,5% ēterisko eļļu, kam piemīt baktericīda iedarbība. Uzlabo ēstgribu, labvēlīgi iedarbojas uz gremošanas sistēmu kopumā.

MELNIE PIPARI – viens no spēcīgākajiem gremošanas stimulatoriem, attīra gremošanas traktu no toksīniem.

OLĪVEĻĻA – satur A, E, K vitamīnus, nepiesātinātās taukskābes. Regulāra olīveļļas lietošana uzturā pasargā no sirds un asinsvadu slimību riska. Uzturā vislabāk ieteicams lietot Extra Virgin olīveļļu.

 

Līdzīgas receptes