Pašmāju fish un chips
Patīk
3 1


Klasifikācijas tagi

Satur zivis, Satur laktozi, vairāk nekā 40 min., Vidēja, Satur glutēnu, Uzkodas, Pamatēdieni, Zivs ēdieni

Pašmāju fish un chips

4 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • Zivij:
  • 600 g
    Pangasijas vai cita baltās zivs filejas bez ādas 
  • 1 gab
    Olas baltuma
  • 3 ēd.k.
    Miltu
  • 2 ēd.k.
    Kartupeļu cietes
  • 1 ēd.k.
    Citrona sulas
  • 150 ml
    Ledus auksts ūdens 
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • 1 l
    Eļļas fritēšanai 
  • Kartupeļiem:
  • 800 g
    Latvijas kartupeļi 
  • 2 ēd.k.
    Olīveļļa 
  • 1 gab
    Ķiploks 
  • 2 zariņi
    Rozmarīna
 

Pamācība

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200˚C.

Kartupeļus noskalo un sagriež šķēlēs. Piejauc olīveļļu, pievieno veselu ķiploku un rozmarīnu. Liek cepešpannā un cep līdz gatavībai.

Tikmēr filejas pārgriež mazākos gabalos. Pagatavo mīklu fritēšanai.

Olu baltumu sajauc ar citrona sulu, miltiem, kartupeļu cieti, ledainu ūdeni, sāli un piparus.

Sakarsē eļļu līdz 170˚C. Mīklā apviļā filejas gabaliņus un cep 3–5 minūtes atkarībā no filejas biezuma. Liek uz papīra dvieļa, lai liekā eļļa sasūcas papīrā.

Pasniedz ar krāsnī ceptiem kartupeļiem un mērci pēc paša ieskatiem.

 

Līdzīgas receptes