Pašmāju karameļu un šokolādes kūka
Patīk
1 0


Klasifikācijas tagi

Satur laktozi, Vidēja, vairāk nekā 40 min., Deserti

Pašmāju karameļu un šokolādes kūka

7 porcijas
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 100 g
    Cukurs
  • 50 g
    Sviests Rimi
  • 285 ml
    Saldais krējums
  • 300 g
    Tumšā šokolāde
  • 150 g
    Sviests
  • 50 g
    Pistācijas
  • 400 g
     Smilšu mīkla Selection by Rimi
 

Pamācība

Traukā klāj smilšu mīklu, kā panatni, un cep sakarsētā cepeškāsnī 180°C 12 minūtes. Pa to laiku pagatavo karameli izmantojot WMF pannu un ūdens peldē izkausē šokolādi. Šim gadījumam noderēs WMF jaunais keramiskais trauks kurš ideāli sader ar tāda paša lieluma, diametra katlu. Katlā ielej 1/3 ūdens , liek pa virsu keramisko trauku ar šokolādi. Kad šokolāde izkususi, pievieno sviestu un sasilda kopā. Karameles gatavošanā izkausē cukuru, pievieno sviestu un pielej saldo krējumu, savāra. Kad karamele pagatavota, lej uz izceptās smilšu mīklas. Nedaudz padzesē un pārlej ar šokolādi. Pa virsu kaisa kapātus riekstus. Ļauj kūkai atdzist pilnībā.

 

Līdzīgas receptes