Pavasara salāti ar mandelēm
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

vairāk nekā 40 min., Vidēja, Salāti

Pavasara salāti ar mandelēm

2 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1 gab
    Fenhelis
  • 1 bunte
    Redīsi ar lapiņām
  • 1 sauja
    Jaunie spināti
  • 1 bunte
    Dilles
  • 2 saujas
    Grauzdētas mandeles
  • 1 gab
    Citrons
  • 2 ēd.k
    Olīveļļa ar pipariem
 

Pamācība

Noskalo dārzeņus. Fenheli sagriež plānās šķēlītēs. Pievieno redīsu šķēlītes un redīsu lapas. Pārber salātus ar jaunām spinātu lapiņām, smalki grieztām dillītēm un pievieno tiem grauzdētas mandeles. Sajauc citrona sulu ar olīveļļu, sakuļ un pārlej salātiem. Citrona sula liks atplaukt fenheļa garšām, bet redīsi dos salātiem īpašu kraukšķīgumu un veidos interesantu garšas buķeti. Šie salāti ir kā radīti, lai tos baudītu kopā ar grilētām vai ceptām treknajām zivīm. Šajā ziņa lieliska izvēle būs pie mums tik iecienītais lasis.

Padoms!

Jo plānākās šķēlītēs sagriezīsi fenheli, jo maigāks tas šķitīs. Bet redīsus paturi ūdenī vismaz 1 stundu, un tie kļūs īpaši kraukšķīgi.

 

Līdzīgas receptes