Pelēko zirņu biezzupa
Patīk
2 0


Klasifikācijas tagi

Satur laktozi, Viegla, vairāk nekā 40 min., Satur selerijas, Zupas

Pelēko zirņu biezzupa

6 porcijas
Vairāk nekā 40 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1 l
    buljons
  • 1 gab.
    burkāni (sagriezts, nelielos gabaliņos)
  • 1 gab.
    selerijas kāts (sagriezts nelielos gabaliņos)
  • 1 daiva
    ķiploki (sakapāts)
  • 2 gab.
    sīpoli (smalki sakapāti)
  • 300 g
    pelēkie zirņi (novārīti sālsūdenī ar garšvielām)
  • 10
    Provansas garšvielas
  • 300 g
    cauraudzis
  • pasniegšanai:
  • skābais krējums
  • dilles
 

Pamācība

Katlā ielej buljonu, liec iekšā burkānus, kartupeļus, selerijas, ķiplokus, vienu sīpolu un vāri 15 minūtes. Tad pievieno zirņus un garšvielas un vāri vēl 10 minūtes. Noņem no liesmas un sablendē.

Salej zupu bļodiņās vai terīnē. Pasniedz ar apceptiem sīpoliem un gaļu. Tie, kas nevēlas, var likt tikai sīpolus. Vēl iesaku pievienot piciņu skābā krējuma un zaļumus.

 

Līdzīgas receptes