Pelmeņi
Patīk
1 0


Klasifikācijas tagi

Satur olas, Satur laktozi, Vidēja, vairāk nekā 40 min., Satur glutēnu, Pamatēdieni

Pelmeņi

4 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 2 glāzes
    Kviešu milti
  • 1 glāze
    Piens
  • 1 gab
    Lauku olas
  • šķipsniņa
    Sāls
  • Pildījumam:
  • 250 g
    Maltā gaļa
  • 1 gab
    Sīpols
  • pēc garšas
    Sāls 
  • pēc garšas
    Pipari
 

Pamācība

Sagatavo mīklu. – Sajauc miltus ar sāli, siltu pienu, olu un izmīca, līdz mīkla ieguvusi viendabīgu konsistenci. Ja mīkla līp pie galda vai rokām, pievieno vēl nedaudz miltus, bet ja tā ir pārāk sausa un cieta, pielej vēl pienu. Piena vietā var lietot arī ūdeni. Mīklu noliek nedaudz atpūsties uz 10 – 20 minūtēm. Sagatavo pildījumu. – Nomizo un smalki sagriež sīpolu un sajauc ar malto gaļu, sāli un pipariem. Ja malto gaļu gatavo pats, tad arī sīpolu var samalt. Gatavo pelmeņus un iesaista visu ģimeni. – Izrullē mīklu pēc iespējas plānāku. Ar krūzīti vai glāzi izspiež mīklas aplīšus. Pāri palikušo mīklu atkal izrullē nākamajā piegājienā. Saveļ mazu gaļas bumbiņu un liek mīklas aplīša vidū. Aizloka abas malas, pirms tam samitrina ar ūdeni, lai mīkla salīp. Abus galus saloka kopā, lai izveidotu pelmeni. Pelmeņus liek vārīties nedaudz sālītā ūdenī, kam pievienotas, piemēram, ķiploka daiviņas, lauru lapas vai diļļu kāti. Vāra aptuveni 3 – 5 minūtes, līdz tie uzpeld augšā.

Ieteikums!

Pamēģini pildījumam izmantot arī biezpienu un ievārījumu, tikai tad mīklai sāls vietā pievieno šķipsniņu cukura.

 

Līdzīgas receptes