Picas mīkla
Patīk
1 0


Klasifikācijas tagi

Satur glutēnu, vairāk nekā 40 min., Vidēja, Piedevas un mērces, Konditorejas izstrādājumi

Picas mīkla

4 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 600 g
    Milti Rimi
  • 18 g
    Dzīvais raugs
  • 260 ml
    Silts ūdens
  • 1 ēdk.
    Olīveļļa Rimi
  • 1 tējk.
    Cukurs Rimi
  • 0.5 tējk.
    Sāls Selection by Rimi
 

Pamācība

Raugu apber ar sāli un cukuru. Atstāj uz 15 minūtēm istabas temperatūrā, lai atdzīvojas. Tad pievieno siltu ūdeni un olīveļļu, piejauc miltus un kārtīgi izmīca mīklu, līdz tā kļuvusi viendabīga.

Saveļ mīklas bumbiņas, apklāj tās ar dvieli vai pārtikas plēvi un atstāj istabas temperatūrā vēl aptuveni stundu, lai uzrūgt.

Kad mīkla gatava, izrullē to vēlamajā formā, un picas pamatne gatava. Virsū liek iecienītākās picas sastāvdaļas. Tad sakarsē krāsni līdz 230°C un cep picu 12 minūtes.

Atceries!

Lai pica sanāktu kraukšķīga, mīkla jārullē ļoti plāna, bet cepšanas karstumam jānāk vairāk no apakšas.

 

Līdzīgas receptes