Pikantā ķirbju krēmzupa
Patīk
3 2


Klasifikācijas tagi

Viegla, vairāk nekā 40 min., Zupas

Pikantā ķirbju krēmzupa

4 porcijas
Vairāk nekā 40 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 0.9 kg
    ķirbis
  • 1 gab.
    sīpoli
  • 3 daivas
    ķiploki
  • 0.5 tējk.
    kajennas pipari
  • 1.5 l
    dārzeņu buljons
  • 2 ēdamk.
    olīveļļa
  • 200 ml
    Piena spēks
  • 70 9
    Sēklu kraukšķis
 

Pamācība

Notīri un sagatavo visas sastāvdaļas.

Sagriez ķirbi un sīpolus mazākos gabalos.

Olīveļļā sautē sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi, pievieno ķirbja mīkstumu un ķiplokus.

Sautē vēl 3-5 minūtes un pielej buljonu.

Buljona vietā vari izmantot arī ūdeni, tad noteikti pievieno vēl dažādus zaļumus un sāli.

Kad ķirbji kļuvuši mīksti, samal krēmīgā zupā.

Sildi un pievieno piena spēku.

Neuzvāri, jo piena spēks, var sarauties kunkuļos. Ja tā notiek, sablenderē to vēlreiz.

Pasniedz ar sēklu kraukšķi, bet papildus pievieno ķirbju sēklu eļļu.

 

Līdzīgas receptes