Piknika deserts
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Satur olas, Satur laktozi, Vidēja, vairāk nekā 40 min., Satur glutēnu, Deserti

Piknika deserts

12 gabali
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 1 šķipsniņa
    Sāls
  • 125 ml
    Ūdens (auksts)
  • 125 ml
    Piens
  • 100 g
    Sviests
  • 1 šķipsniņa
    Cukurs
  • 140 g
    Kviešu milti
  • 240 g
    Olas
  • Kraukšķīgai virsmai:
  • 80 g
    Sviests
  • 100 g
    Brūnais cukurs
  • 100 g
    Milti, kviešu
  • Krēmam:
  • 400 g
    Svaigais siers
  • 600 g
    Baltā šokolāde
  • 200 g
    Saldais krējums
  • 600 g
    Svaigas ogas
 

Pamācība

Katlā ar biezu pamatni lej ūdeni, pienu, sviestu, sāli, cukuru.Uz vidējas uguns maisot vāra. Kad uzmet pirmo burbuli, ātri iemaisa miltus, strauji maisot uz vidējas uguns maisa, kamēr viendabīga masa. Tad katliņu ar mīklu noņem no uguns un ar mikseri iekuļ pa vienai olas. Olas jāiekuļ tik daudz, lai mīkla kļūtu vijīgas konsistences, spīdīga, viendabīga. Tad mīklu liek maisiņā uz uz pergamenta izspiež vajadzīgo formu, atstājot atstarpi, jo mīkla cepšanās laikā izpletīsies. Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos aptuveni 20- 30 min, kamēr zeltaini brūna (Cepšanas laiks ir atkarīgs no kūciņu izmēra). Ja vēlas kūciņas augšējā daļā kraukšķi, tad iepriekš pagatavo kraukšķa mīklu: miltus samīca ar cukuru un sviestu, novieto uz 30 min aukstumā, tad plāni izrullē uz paplātes un liek saldētavā kamēr sastingst. Tad izspiež aplīšus vai taisnstūrus un liek uz katra mīklas bumbulīša, tad liek cepties, tāpat 20-30 min. 180 grādos. Gatavo krēmu: Saldo krējumu uzkarsē, pievieno balto šokolādi, maisa, kamēr viendabīga masa, tad iekuļ svaigo sieru, kamēr krēms viendabīgs un spīdīgs. Iemaisa sasmalcinātas zemenes vai citas ogas. Krēmu iepilda kūciņās, pārber ar pūdercukuru un kūkas gatavas!

 

Līdzīgas receptes