Pildīti tomāti ar kuskusu
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Vidēja, vairāk nekā 40 min., Uzkodas, Veģetārie ēdieni, Piedevas un mērces

Pildīti tomāti ar kuskusu

3 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 3 gab
    Lielie tomāti 
  • 0.5 glāze
    Kuskuss
  • 40 g
    Kazas siers
  • 1 sauja
    Zaļumi  (dilles, pētersīļi, baziliks)
  • 2 daiviņas
    Ķiploks
  • 1 1
    Olīveļļa
  • 3 šķēles
    Halapenjo pipari
  • 0.3 tējk
    Kumins
  • pēc garšas
    Sāls
 

Pamācība

Uzbriedina kuskusa graudus, aplejot tos ar vārītu ūdeni tā, lai ūdens ne tikai pārsedz graudus, bet arī sniedzas 2 cm virs tiem. Apsedz tos, līdz tie uzbriest.

Noskalo tomātus, nogriež virsiņu un pārējo tomātu izgrebj ar tējkaroti. Izgrebto tomātu mīkstumu smalki sakapā. Sagriež ķiploku, halapenjo, kuminu un zaļumus.

Kad kuskuss gatavs, to liek traukā un pievieno smalki sagrieztos tomātus un garšaugus, olīveļļu, sāli un piparus. Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 ̊C.

Kazas sieru liek tomātos pašā apakšā, virsū kārto kuskusa salātus. Liek cepties cepeškrāsnī 5 minūtes un pasniedz siltus.

Atceries!

Kuskusa vietā var izmantot arī bulguru vai rīsus. Pamēģini pievienot arī spinātus vai skābenes.

 

Līdzīgas receptes