Pildīts kalmārs ar spinātiem un Ricotta sieru
Patīk
0 1


Klasifikācijas tagi

Satur olas, Satur laktozi, Vidēja, vairāk nekā 40 min., Satur vēžveidīgos, Satur zivis, Pamatēdieni, Zivs ēdieni

Pildīts kalmārs ar spinātiem un Ricotta sieru

2 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 6 gab.
    Svaigi mini kalmāri
  • 1 ēdk.
    Olīveļļa cepšanai
  • Pildījumam:
  • 200 g
    Riccota siers
  • 400 g
    Spināti
  • 2 daivas
    Ķiploks
  • 1 gab.
    Laims
  • 1 gab.
    Olas dzeltenums
  • Pēc garšas
    Sāls
  • Pēc garšas
    Pipari
  • Tomātu mērcei:
  • 250 ml
    Tomāti savā sulā
  • 1 gab.
    Sīpols
  • 1 daiva
    Ķiploks
  • 1 sauja
    Baziliks
  • Pēc garšas
    Sāls
  • Pēc garšas
    Cukurs
  • Dekorēšanai:
  • 6 gab.
    Tomāti ķiršu
  • 30 g
    Cietais siers
  • 8 gab.
    Bazilika lapas
 

Pamācība

Attīri kalmārus. Noņem ādu, viegli, nesaplēšot fileju, apgriez to uz otru pusi un iztīri arī vidu. Noskalo un izgriez fileju atpakaļ.

Smalki sagriez spinātus un ķiploku, apcep uz pannas. Apceptos spinātos un ķiplokos pievieno Ricotta sieru, laima sulu, olas dzeltenumu, sāli un piparus pēc garšas. Ricotta siera vietā vari izmantot arī biezpienu vai kādu citu svaigo krēmsieru, kas gatavots uz biezpiena bāzes.

Pildi kalmāru filejas ar siera pildījumu. Izmanto konditorijas maisiņu. Sapildītiem kalmāriem galu aizspraud ar bambusa iesmiņu, lai siers neiztek.

Pagatavo tomātu mērci. Katliņā apcep lielās šķēlēs sagrieztu sīpolu, ķiploku un pielej tomātus savā sulā. Vāri līdz novārās liekais šķirdums. Ja mērci blenderēsi, pievieno svaigu negrieztu baziliku uzreiz. Mērci var izspiest arī caur sietu, tad baziliku jāsasmalcina un jāpievieno pēc izspiešanas. Ja nepieciešams, mērcei pievieno sāli, cukuru un piparus.

Mēreni sakarsētā pannā pievieno olīveļļu un cep pildīto kalmāru. Apcep brūnu un liec sakarsētā cepeškrāsnī 160 grādos uz 7 minūtēm. Kalmāriem blakus pievieno ķiršu tomātus.

Pildītos kalmārus pasniedz pārlietus ar tomātu mērci. Dekorē ar cieto sieru, ķiršu tomātiem un svaigām bazilika lapām.

Lai Tev garšo!

 

Līdzīgas receptes