Piparkūku - siera krēma torte ar granātāboliem
Patīk
2 0


Klasifikācijas tagi

Satur olas, līdz 40 min., Vidēja, Deserti

Piparkūku - siera krēma torte ar granātāboliem

8 personām
Līdz 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 500 g
    Pašmāju piparkūku mīkla
  • 500 g
     Svaigais krēmsiers (maskarpone vai Cream Bonjour)
  • 3 gab.
    Olas
  • 200 g
    Pūdercukurs
  • 13 tējk.
    Sāls
  • 1 gab.
    Laims
  • 1 gab.
    Granātābols
  • 125 g
    Indijas rieksti
  • 200 g
    Cukurs
  • 1 gab.
    Kanēļa koka miza
  • 200 g
    Sviests
 

Pamācība

Gatavo krēmu. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus puto ar pūdercukuru, līdz masa kļūst balta un ļoti bieza. Atsevišķā traukā puto olu baltumus ar sāli līdz stingrām bezē putām. Olu dzeltenumiem pievieno laima sulu un maskarpones sieru. Ar karoti viegli iemaisa olu baltumus. Siera masai jābūt gaisīgai, bet biezai.

Kārto torti: uz piparkūku cepuma uzspiež 14 laima sulas. Izkliedēti izliek 14 daļu grauzdēto riekstu un 14 daļu granātābolu sēklu ar sulu. Pārklāj ar 13 daļu krēma un liek nākamo kārtu. Turpina to pašu līdz beidzamai kārtai. Pēdējo kārtu pārklāj ar karameli, dekorē ar atlikušajiem riekstiem un granātāboliem.

Ļauj tortes garšām savienoties, un torti atdzesē ledusskapī nakti vai vismaz 1–2 h.

Pasniedz, pārkaisot ar gaisīgo, sniegaino pūdercukuru!

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Uzber riekstus uz plātes un liek krāsnī grauzdēties, līdz tie kļūst zeltaini brūni (3–5 minūtes). Izrullē piparkūku mīklu 12 cm biezumā. Izgriež četrus vienādus apļu cepumus (20 cm diametrā). Liek cepties 8–10 minūtes. Izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

Gatavo karameli: pannā karsē cukuru, līdz tas kļūst šķidrs un zeltaini brūns. Pievieno sviestu, kanēļa miziņu un maisa, līdz masa sasniedz karameles konsistenci. Atdzesē, līdz karamele nedaudz sabiezē, bet vēl labi klājas, līst.

Attīra granātābolu. Pārgriež to uz pusi un kā apelsīnu sagatavo sulas spiešanai. Granātābola pusīti tur rokā virs trauka ar mizu uz augšu. Viegli ar karoti sit pa mizu, lai sēkliņas pašas sakrīt traukā.

 

Līdzīgas receptes