Putotā siera krēma kūka ar trauslām vafeļu kārtām
Patīk
1 0


Klasifikācijas tagi

Satur olas, Vidēja, līdz 20 min., Satur glutēnu, Deserti

Putotā siera krēma kūka ar trauslām vafeļu kārtām

6 personām
Līdz 20 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1 gab
    Lauku olas Rimi
  • 55 g
    Pūdercukurs
  • 55 g
    Sviests Rimi
  • 75 g
    Milti Rimi – 55 - 85(atkarībā, kur cep)
  • 500 g
    Svaigais siers Maskarpone
  • 2 gab
    Lauku olas Rimi
  • 200 g
    Pūdercukurs
  • Sāls - šķipsniņa
  • 1 gab
    Citrons
  • g
    Sezonas ogas
 

Pamācība

Olas sakuļ ar pūdercukuru. Pievieno izkausētu sviestu un iejauc miltus. Šīs vafeles var cept uz pamatnes cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 5-7 minūtes, vai arī plāno vafeļu pannā. Ja cepsi cepeškrāsnī, tad mīklai jāpievieno vairāk milti, bet ja vafeļu pannā, mazāk, jo tur mīklai jābūt šķidrākai, lai saspiežot presē, tā pati izplūstu pa pannu. Lai ceptu cepešktrāsnī, mīklai jābūt biezākai, lai tā labi klātos uz pannas, plānā kārtā, un nenotecētu.

Izcep trīs vai vārākas kārtas. Šis daudzums paredzēts 16- 18 cm diametra kūkas trim pamatnēm.

Gatavo krēmu. Atdali olu baltumus no dzeltenumiem. Puto olu dzeltenumus kopā ar pūdercukuru, līdz baltam krēmam, pievieno sieru. Atsevišķi saputo olu baltumus, tika gaisīgus, lai apgriežot bļodu otrādi, to droši var turēt sev virs galvas.

Norīvē citronam miziņu un izspied sulu.

Iecilā krēmā olu baltumus un pievieno citrona miziņu ar sulu.

Krēmu pildi trauslām vafelēm pa vidu. Pa virsu kārto sezonas ogas, tās piešķirs kūkai tik nepieciešamo skābumu un lieliski garšos un, protams, aizskatīsies.

 

Līdzīgas receptes