Risoto ar garnelēm
Patīk
6 4


Klasifikācijas tagi

Satur laktozi, Sarežģīta, vairāk nekā 40 min., Satur vēžveidīgos, Pamatēdieni, Zivs ēdieni

Risoto ar garnelēm

2 personām
Vairāk nekā 40 min.
Sarežģīta

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 400 g
    Garneļu ar čaulu Rimi
  • 80 ml
    Sausā baltvīna
  • 70 g
    Sviesta Rimi
  • 50 g
    Parmezāna tipa siera
  • 1 ēd.k.
    Olīveļļas Rimi
  • 300 g
    Arborio rīsu Selection by Rimi
  • 200 g
    Saldētu zaļo zirnīšu Rimi
  • 2 gab.
    Šalotes sīpoli Rimi
  • 1 l
    Dārzeņu buljona
 

Pamācība

Smalki sagriež šalotes sīpolus. Sakarsē pannā olīveļļu un 30 g sviesta. Sīpolus aptuveni 5 minūtes cep sakarsētajās taukvielās. Piesargies, lai tie neapdegtu! Citā katlā lej buljonu un uzsilda līdz vārīšanās temperatūrai. Sīpoliem pievieno rīsus un pasautē, līdz tie iegūst taukainu spīdumu. Pievieno baltvīnu un vāra, kamēr šķidrums iesūcas rīsos. Maisot pievieno pa kausiņam buljona, līdz rīsi kļuvuši mīksti. Tas prasīs aptuveni 20 – 25 minūtes. Pie rīsiem liek garneles un zaļos zirnīšus. Ja nepieciešams, pievieno vēl buljonu un vāra, līdz garneles gatavas. Pieliek atlikušo sviestu un pierīvē cieto sieru. Pirms pasniegšanas ļauj risoto aptuveni 2 minūtes nostāvēties.

 

Līdzīgas receptes