Risoto ar tīģergarnelēm
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Satur laktozi, Vidēja, vairāk nekā 40 min., Pamatēdieni, Veģetārie ēdieni

Risoto ar tīģergarnelēm

4 porcijas
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 500 g
    risoto rīsi
  • 1 l
    dārzeņu buljons
  • 120 g
    baltvīns
  • 0.5 gab.
    sīpoli
  • 70 g
    parmezāns
  • 50 g
    sviests
  • 300 g
     tīģergarneles (vārītas)
  • 2 daivas
    ķiploki
  • 30 g
    koriandrs
  • 150 g
    ķiršu tomātiņi
  • 30 g
    balzāmetiķis
  • čili
  • olīveļļa
  • sāls
  • pipari
 

Pamācība

Uzvāra dārzeņu buljonu. Katliņā ielej olīveļļu un sakarsētā eļļā liek smalki sasmalcinātus sīpolus, cep, līdz tie paliek mīksti. Pie sīpoliem liek rīsus un karsē tik ilgi, kamēr var noturēt roku pie rīsiem. Pārlej rīsus ar baltvīnu un ļauj vīnam iztvaikot. Pakāpeniski maisot, lej klāt karstu buljonu, maisa, kamēr buljons iztvaiko, un atkal pielej pa kausiņam, kamēr rīsi kļūst mīksti. Beigās pievieno aukstu sviestu un iemaisa parmezāna sieru. Risoto pasniedz nekavējoties, jo tā konsistencei ir jābūt krēmīgai un nesaķepušai.

Pirms sāk vārīt risoto, iemarinē garneles. Bļodā liek garneles, sasmalcinātu ķiploku, koriandru, čili piparu un uz pusēm sagrieztus tomātus. Tad pārlej ar eļļu un balzametiķi, pievieno sāli, piparus, samaisa un ļauj ievilkties. Kad risoto gatavs, uz ļoti karstas pannas liek iemarinētās garneles un apcep aptuveni 2 min. Uz šķīvja liek risoto un virsū kārto garneles ar tomātiem. Pārkaisa ar zaļumiem un parmezāna sieru un pasniedz nekavējoties

 

Līdzīgas receptes