Rīsu–kokospiena pudiņš
Patīk
1 0


Klasifikācijas tagi

vairāk nekā 40 min., Vidēja, Deserti

Rīsu–kokospiena pudiņš

2 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 120 ml
    Kokosa piens
  • 80 g
    Apaļgraudu rīsi
  • 1 ēd.k
    Brūnais cukurs
  • 1 ēd.k
    Citrona sula
  • Dekoram:
  • 2 saujas
    Svaigas ogas pēc izvēles
  • 1 ēd.k
    Pūdercukurs
 

Pamācība

Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 ̊C. Rīsus noskalo. Kokospienu kopā ar cukuru un citrona sulu uzvāra. Rīsus ber Fontignac trauciņos vai citos tik daudz, piepildot traukus līdz pusei. Virsū lej kokosa pienu, lai tas sniegtos pāri rīsiem vismaz 1 cm. Liek virsū vāciņu un cep cepeškrāsnī 15 – 20 minūtes. Noņem vāciņu, uzber pūdercukuru un, ja cepeškrāsnij ir grila funkcija, ieslēdz to un nedaudz apdedzina pūdercukuru. Tikpat labi cukuru var izkausēt uz pannas un uzliet gatavam pudiņam. Pasniedz ar svaigām ogām un piparmētru.

Ideja!

Pagatavo rīsu pudiņu, izmantojot citus citrusaugļus, saldumam izmanto bērzu, kļavu vai citus sīrupus, kā arī nesmādē mūsu pašu medu. Pamēģini pievienot ziedputekšņus, rozīnes un citus žāvētos augļus.

 

Līdzīgas receptes