Rudenīgais cūkas cepetis
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Vidēja, vairāk nekā 40 min., Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Rudenīgais cūkas cepetis

4 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 4 gab
    fenheļi
  • 2 daivas
    ķiploks
  • 1 kg
    cūkas šķiņķis
  • 2 ēd.k.
    olīveļļa
  • Kotanyi itāļu garšvielas pēc garšas
  • Kotanyi melnie pipari pēc garšas
  • 3 ēd.k
    olīveļļa
  • 60 g
    saulē kaltētu tomāti eļļā
  • 40 g
    cietā siers
  • 1 tējk.
     Kotanyi melni pipari
  • 0.5 tējk.
     Kotanyi itāļu garšvielas
  • 4 daivas
    ķiploks
 

Pamācība

Sakarsē krāsni 220°C karstu. Keramiskajā traukā liec fenheļus un 2 ķiploka daivas, kas pārgrieztas uz pusēm. Cūkgaļu pārgriez uz pusēm, griežot paralēli galdam, bet nepārgriez līdz galam. Katru pusi, sākot no vidusdaļas, pārgriez vēl uz pusēm, arī neaizgriežot līdz galam (lai veidojas plats un plāns gaļas gabals). Uzlej eļļu un apsmērē gaļu. Uzber tomātus, sieru, itāļu garšvielas un piparus. Uzliec atlikušos ķiplokus, ko sagriez superplānās šķēlītēs. Pārloki vienu trešdaļu uz centru un otru pāri visam. Sasien gaļu ar kulinārijas diegu un liec traukā uz fenheļiem. Pārlej ar eļļu, uzber vēl itāļu garšvielas un piparus. Liec krāsnī vienu nodalījumu zem vidējā un cep 25 minūtes. Tad samazini krāsns temperatūru līdz 170°C un cep vēl 2 h. Kad cepetis gatavs, izņem no krāsns, atsien vaļā un pasniedz arkuskusu.

 

Līdzīgas receptes