Siltais dzērveņu un čili morss
Patīk
1 0


Klasifikācijas tagi

Viegla, līdz 20 min., Kokteiļi un dzērieni

Siltais dzērveņu un čili morss

4 personām
Līdz 20 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 200 g
    Dzērvenes
  • 100 g
    Žāvētas dzērvenes
  • 3 ēd.k.
    Cukurs
  • 0.1 gab.
    Asais čili
  • 3 sēklas
    Kardamons
  • 2 l
    Ūdens
 

Pamācība

Uzvāra ūdeni. Svaigās dzērvenes saspiež ar cukuru. Ūdenim pievieno visas dzēriena sastāvdaļas un tvaicē, līdz dzērvenes izjūk un garšvielas atdod savu lielisko garšu dzērienam. Morsu izkāš caur sietu un pagaršo. Ja nepieciešams, var pievienot vēl cukuru vai dzērvenes. Dzēriens garšo lieliski gan silts, gan jau padzisis.

Morsu vari gatavot arī no saldētām ogām vai izvēlēties citas ogas, piemēram, avenes vai zemenes.

Ieteikums!

Nevāri morsu uz straujas uguns, jo tad dzēriens būs duļķains – tas zaudēs dzidrumu!

 

Līdzīgas receptes