Siltie šašlika salāti
Patīk
2 1


Klasifikācijas tagi

Satur olas, Vidēja, vairāk nekā 40 min., Satur sinepes, Salāti, Gaļas ēdieni

Siltie šašlika salāti

2 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 200 g
    Šašliks (pēc izvēles)
  • 200 g
    Kartupeļi
  • 130 g
    Zaļie zirnīši
  • 100 g
    Svaigs gurķis
  • 3 gab.
    Paipalu olas
  • 60 g
    Turku zirņi
  • 2 saujas
    Dilles
  • 1 sauja
    Svaigās salātu lapas (pēc izvēles)
  • Mērcei:
  • 30 ml
    Olīveļļa
  • 1 tējk.
    Pilngraudu sinepes
  • 1 tējk.
    Citrona sula
  • 1.5 tējk.
    Medus
  • Čili – naža gals
 

Pamācība

Sakarsē ogles un liek cepties šašliku. Tikmēr nomizo kartupeļus un sagriež. Vēlams, lai visas sastāvdaļas būtu aptuveni vienāda lieluma gabaliņos.

Izvāra kartupeļus un vēl siltus sajauc ar sakapātām dillēm.

Paipalu olas vāra 2–3 minūtes verdošā ūdenī, nomizo un pārgriež uz pusēm. Sagriež gurķus un pievieno salātiem. Pieliek arī svaigus zaļos zirnīšus, novārītus vai konservētus turku zirņus un salātlapas.

Pagatavo mērci, sajaucot kopā visas norādītās sastāvdaļas. Mērci iecilā salātos. Kad šašliks gatavs, to var sagriezt smalkāk un pievienot salātiem.

Ieteikums!

Izmēģini pagatavot arī citus šašlika salātus, piemēram, izmantojot grilētu papriku, cukīni un baklažānu, kas papildināti ar olīveļļu, citrona sulu un kārtīgu devu svaigu zaļumu.

 

Līdzīgas receptes