Sīpolu marmelāde
Patīk
1 0


Klasifikācijas tagi

Viegla, līdz 20 min., Piedevas un mērces

Sīpolu marmelāde

1 gabali
Līdz 20 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 200 g
    sarkanie sīpoli (nomizoti, plāni sagriezti)
  • 30 ml
    olīveļļa
  • 200 g
    šalotes sīpoli (nomizoti, plāni sagriezti)
  • 200 g
    saldie sīpoli (nomizoti, plāni sagriezti)
  • 250 ml
    aveņu etiķis
  • 500 g
    Demeraras cukurs
  • 1 gab.
    vaniļas pāksts
  • 2 gab.
    kanēļa standziņa
  • 10 zariņi
    timiāns
  • 1 gab.
    apelsīni (smalki sarivēta miziņa)
  • 1 gab.
    citrons (smalki sarīvēta miziņa)
  • jūras sāls
 

Pamācība

Katlā sakarsē eļļu un liec cepties sīpolus, uzberot sāli. Pasautē 3–5 minūtes. Tad pievieno visas pārējās sastāvdaļas un uz vidēji lielas liesmas vāri zem puspavērta vāka apmēram 25 minūtes, līdz masa sāk karamelizēties. Beigās noņem vāku, uzgriez lielāku liesmu un karamelizē, līdz pannā ir palicis nedaudz karameles. Atdzesē un pasniedz vai liec burkās.

 

Līdzīgas receptes