Šokolādes biešu kūka ar zemenēm
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Satur olas, Vidēja, vairāk nekā 40 min., Deserti

Šokolādes biešu kūka ar zemenēm

8 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 300 g
    tumšā šokolāde
  • 3 gab.
    olas
  • 100 g
    pūdercukurs
  • 200 g
    vārītas bietes, sarīvētas
  • 100 g
    mandeles,
  • 0.5 tējk.
    cepamais pulveris
  • 150 g
    saldais krējums
  • 50 g
    pūdercukurs
  • 100 g
    svaigs siers
  • 350 g
    zemenes
 

Pamācība

Sakarsē krāsni 170 grādus karstu. Sagatavo kūkas formu 23 cm diametrā, izklājot to ar cepamo papīru. Ūdens peldē izkausē šokolādi. Bļodā saputo olas ar pūdercukuru līdz vieglām putām. Pievieno izkausēto šokolādi, sarīvētās bietes, sasmalcinātās mandeles, cepamo pulveri un visu vienmērīgi izmaisi. Lej kūkas formā un liec krāsnī cepties uz aptuveni 35 minūtēm. Pēc tam izņem no krāsns un atdzesē. Krēmam bļodiņā saputo saldo krējumu ar pūdercukuru līdz vieglām putām. Tad pievieno svaigo sieru un puto līdz stingrām putām. Krēmu viļņveidā kārto uz izceptās pamatnes un dekorē ar daudz, daudz zemenēm.

 

Līdzīgas receptes