Šokolādes citronu kūka ar bezē
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Satur olas, Satur laktozi, Vidēja, vairāk nekā 40 min., Satur glutēnu, Deserti

Šokolādes citronu kūka ar bezē

5 porcijas
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 90 g
    cukurs
  • 3
    olas
  • 90 g
    sviests
  • 90 g
    tumšā šokolāde
  • sāls
  • 150 g
    lazdu rieksti
  • Citronu krēms:
  • 3 gab.
    olas (dzeltenumi)
  • 90 g
    cukurs
  • 60 g
    sviests
  • 5 g
    kukurūzas ciete
  • 0.5 gab
    citroni(miziņa)
  • Dekors:
  • 2 gab.
    olas (baltumi)
  • 0.5 tējk.
    vaniļas cukurs
  • 90 g
    pūdercukurs
  • 0.5 tējk.
    kukurūzas ciete
  • 10 g
    baltais etiķis
 

Pamācība

Puto olu baltumus ar sāli, kad tie nedaudz uzputoti pievieno

3/4 pūdercukura, puto, tad pievieno atlikušo pūdercukuru,

etiķi, vanilīnu un kukurūzas cieti. Puto visu stingrās putās. Liek

masu uz pannā ieklāta pergamenta, veidojot mazas viļņainas

Krāsni uzkarsē līdz 180˚C, ietauko formu. Sasmalcina

riekstus ar 1/2 cukura. Izkausē šokolādi. Saputo sviestu ar

1/2 cukura, pievieno olu dzeltenumus un puto, tad pievieno

izkausēto šokolādi un turpina lēni putot. Tad pievieno

riekstus. Atsevišķi uzputo olu baltumus ar sāli un iecilā masā.

Cep 180˚C 20 min ~ 30 min.

Citronu masu gatavo: saputo olu dzeltenumus ar cukuru,

kukurūzas cieti, pievieno citronu miziņas, sulu un sāli.

Masu karsē ūdens peldē, kamēr tā sāk biezēt. Tad pārlej citā

traukā, iemaisa sviestu un atdzesē. Uzkasē krāsni līdz 120 ˚C.

bumbiņas un cep 1,5 stundu. Atdzisušu uzmanīgi noņem no

papīra un kārto uz kūkas.

 

Līdzīgas receptes