Spāņu sparģeļi
Patīk
1 0


Klasifikācijas tagi

Vidēja, līdz 40 min., Pamatēdieni

Spāņu sparģeļi

4 personām
Līdz 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 300 g
    balti sparģeļi
  • 200 g
    mazi, zaļi sparģeļi
  • 30 šķēles
     jamón šķiņķis
  • 20 ml
    Selection by Rimi olīveļla ar citronu
  • svaigi malti melnie pipari
  • 0.5 gab.
    citrona miziņas
 

Pamācība

Sakarsē krāsni 210 grādus karstu. Katram baltajam sparģelim nolauz apmēram 1 cm no apakšas, lai atbrīvotos no stiegrainās daļas. Laužot knakšķim jābūt vieglam un tīram, tas nozīmē, ka sākusies jau sulīgā un labā daļa. Balto daļu nomizo. Katram baltajam sparģelim aptin Jamón šķēli, sākot no apakšas uz augšu pa diagonāli, atstājot galiņu ārā. Saliec kopā 4–5 zaļos sparģeļus un katram saišķītim aptin vienu Jamón šķēli. Liec visus sparģeļus pannā citu pie cita (bet ne virsū), pārslaki ar eļļu, pārkaisi ar pipariem, citrona miziņām un liec krāsnī cepties uz 15 minūtēm, līdz sparģeli ir gatavi, bet vēl kraukšķīgi. Pasniedz uzreiz.

 

Līdzīgas receptes