Sparģeļi ar Benedikta olu, vītināto gaļu un zilā siera mērci
Patīk
2 0


Klasifikācijas tagi

Satur olas, Satur laktozi, Vidēja, vairāk nekā 40 min., Satur riekstus, Pamatēdieni

Sparģeļi ar Benedikta olu, vītināto gaļu un zilā siera mērci

2 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 400 g
    Zaļo sparģeļu
  • 2 gab
    Vistu olas 
  • 80 g
    Vītinātas gaļas šķēlīšu
  • 100 ml
    Saldā krējuma 
  • 100 g
    Lazdu riekstu
  • Mērcei:
  • 40 g
    Zilā siera
  • 2 daiviņas
    Ķiploka
  • 0.5 gab
    Citrona sulas
  • 1 zariņš
    Rozmarīna
 

Pamācība

Uz pannas sagrauzdē lazdu riekstus un noloba brūnās miziņas.

Ar dārzeņu mizojamo nazi nomizo sparģeļus, uzliek katliņā vārīties ūdeni, kur vārīs sparģeļus.

Gatavo mērci. Citā katliņā iespiež citrona sulu, liek rozmarīnu un smalki sakapātus ķiplokus. Nedaudz pavāra, pievieno saldo krējumu un sieru. Vāra līdz mērce met pirmos burbuļus, tad noņem no uguns.

Vārošajā ūdenī liek sparģeļus un pavāra 2 - 2,5 minūtes. Tos nevajadzētu pārvārīt, sparģeļiem jābūt „Al dente”, kraukšķīgiem.

Izņem sparģeļus un tajā pašā ūdenī iesit divas olas. Benedikta ola ir vārīta ola bez čaumalas, ola jāvāra līdz 2 minūtēm, lai olas dzeltenums vidū būtu vēl šķidrs, bet silts.

Ietin sparģeļus vītinātā gaļā, pārlej ar mērci.

Pasniedz ar Benedikta olu un grauzdētiem lazdu riekstiem.

Atceries, ka sparģeļus nedrīkst pārvārīt, jo tie zaudēs savus vērtīgos vitamīnus un nebūs vairs tik kraukšķīgi!

 

Līdzīgas receptes