Steiks ar marinētām rozīnēm
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Vidēja, vairāk nekā 40 min., Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Steiks ar marinētām rozīnēm

4 porcijas
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 2 gab.
    fenhelis
  • 8 gab.
    šalotes sīpols
  • 30 ml
    olīveļļa
  • 2 tējk.
    Demeraras cukurs
  • 6 gab.
    timiāns
  • 2 gab.
    rozmarīns
  • 4 gab.
    antrekota steiks
  • jūras sāls
  • melnie pipari
  • rozīnēm:
  • 180 ml
    baltvīna etiķis
  • 300 ml
    ūdens
  • 2 gab.
    rozmarīns
  • 5 gab.
    timiāns
  • 90 g
    cukurs
  • 10
    piparu graudi
  • 1 standziņa
    kanēlis
  • 1 tējk.
    sinepju sēklas
  • 0.5 tējk.
    čili pārslas
  • 400 g
    rozīnes
 

Pamācība

Katlā liec visas rozīnēm paredzētās sastāvdaļas, izņemot rozīnes. Uzvāri un pavāri vēl 5 minūtes. Tad ieber rozīnes, samaisi un atstāj marinēties vismaz 1 h vai ilgāk. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Cepamajā pannā samaisi fenheļus, sīpolus, 15 ml eļļas, sāli, piparus, cukuru, pusi timiāna un pusi rozmarīna. Liec krāsnī cepties uz apmēram 15 minūtēm. Pēc 15 minūtēm pannā, kuru pēc tam var likt krāsnī, sakarsē atlikušo eļļu un, kad tā ir karsta, liec cepties steikus. Cep zeltainus no vienas puses, tad apgriez otrādi un cep no otras puses. Uzber sāli, piparus, uzliec atlikušos garšaugus, liec krāsnī uz restītēm pie fenheļa un pacep vēl apmēram 5–9 minūtes (gatavošanas laiks atkarīgs no tā, cik liels gabals un cik jēlu vēlies). Kad viss gatavs, izņem no krāsns un pasniedz, uz šķīvja liekot steiku, fenheļus, sīpolus un pa virsu marinētās rozīnes.

 

Līdzīgas receptes