Svētku laša recepte
Patīk
0 2


Klasifikācijas tagi

Vidēja, vairāk nekā 40 min., Satur zivis, Pamatēdieni, Zivs ēdieni

Svētku laša recepte

6 porcijas
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg
    lasis
  • 1 ēdamk.
    jūras sāls
  • 1 tējk.
    cukurs
  • 1 sauja
    timiāns
  • 1 gab.
    apelsīns
  • 1 gab.
    citrons
  • 1 gab.
    laims
  • 7 gab.
    smaržīgie pipari
  • 3 gab.
    krustnagliņas
  • 3 ēdamk.
    olīveļļa
 

Pamācība

Saspiež piestā sāli, cukuru, krustnagliņas un smaržīgos piparus. Pievieno rīvētu citrusaugļu miziņu, timiāna lapiņas un pielej olīveļļu. Izspiež no citrusaugļiem sulu un pusi pievieno marinādei. No palikušās sulas var pagatavot mērci, ja vēlas. Ierīvē zivi ar marinādi gan no iekšpuses, gan ārpuses.

Karsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem un liek cepties zivi vismaz 30 minūtes. Pasniedz ar tvaicētiem dārzeņiem.

 

Līdzīgas receptes