Trakie āboli
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Vidēja, vairāk nekā 40 min., Brokastis, Uzkodas, Konditorejas izstrādājumi

Trakie āboli

4 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1 paka
     Selection by Rimi kārtainā mīkla
  • 3 gab.
    āboli, nomizoti
  • 115 g
    sviests
  • 150 g
    Demeraras cukurs
  • 1 gab
    vaniļas pāksts
  • 1 tējk.
    kanēlis
  • 150 ml
    ābolu sula
  • 1 sauja
    lielogu dzērvenes
 

Pamācība

Sakarsē krāsni 210 grādus karstu. Ietauko ar sviestu keramisko formu. Izrullē katru mīklas loksni atsevišķi. Sagriez trīsstūros, platākajā galā liec ābolu un rullē ciet, lai sanāk kā pīrādziņš. Liec formā vienu pie otra. Katlā liec sviestu ar cukuru un sildi uz mazas liesmas, līdz cukurs sāk kust. Pievieno vaniļas sēkliņas un kanēli. Ar karoti uzliec sagatavoto maisījumu uz katra pīrādziņa un pārējo pārlej pāri. Pielej ābolu sulu, pieliec vaniļas pāksti un liec cepties krāsns vidējā nodalījumā uz 35 minūtēm. 5 minūtes pirms gatavošanas beigām pieber dzērvenes. Pasniedz siltu tāpat vai ar saldējumu.

 

Līdzīgas receptes