Truša sedls ar burkānu–pilngraudu plācenīšiem
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Satur olas, Sarežģīta, līdz 40 min., Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Truša sedls ar burkānu–pilngraudu plācenīšiem

2 personām
Līdz 40 min.
Sarežģīta

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 2 gab
    Truša sedls
  • 400 g
    Burkāni
  • 200 g
    Brokoļi, mini
  • 2 gab
    Olas
  • 5 ēd.k
    Pilngraudu milti
  • pēc garšas
    Sāls, pipari
  • Eļļa cepšanai
  • Mērcei:
  • 100 ml
    Buljons
  • 2 ēd.k
    Tomātu biezenis
  • 1 ēd.k
    Vorčesteras mērce
  • 1 tējk
    Cukurs
 

Pamācība

Truša sedlus sasien ar aukliņu un liek katlā kopā ar notīrītiem, palielos gabalos sagrieztiem burkāniem.

Pievieno ūdeni tik daudz, lai nosegtu truša gaļu. Vāra vismaz 20 minūtes.

Burkānus nokāš, kad tie kļuvuši mīksti, bet truša gaļu turpina vārīt vēl 20 minūtes. Pirms truša gaļa gatava, izvāra arī brokoļus.

Burkānus samaļ viendabīgā masā, pievieno 2 olas un pilngraudu miltus. No burkānu masas veido plācenīšus un cep eļļā kā pankūkas uz pannas no katras puses.

Kad truša gaļa izvārījusies, nolej lielāko daļu buljona un paglabā to citiem ēdieniem.

Atstāj aptuveni 100 ml buljona, pievieno tam Vorčestras mērci, tomātu biezeni sāli, piparus un cukuru.

Truša gaļu apvāra buljonā un pasniedz kopā ar tvaicētiem brokoļiem un burkānu plācenīšiem.

Ieteikums!

Buljonu, kas paliek pāri, atdzesē un glabā ledusskapī līdz 3 dienām vai sasaldē un glabā saldētavā līdz pat 3 mēnešiem.

 

Līdzīgas receptes