Trusis ar ciedru riekstiem un jāņogām
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Satur laktozi, Vidēja, vairāk nekā 40 min., Satur riekstus, Gaļas ēdieni

Trusis ar ciedru riekstiem un jāņogām

4 porcijas
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 100 g
    ciedru rieksti
  • 2 ēd.k
    olīveļļa
  • 1.5 kg
    truša gaļa
  • 1 gab
    sīpoli
  • 50 g
    puravi
  • 3 daiviņas
    ķiploki
  • 25 g
    sviests
  • 500 ml
    vistas buljons
  • 0.5 tējk.
    kaltēts timiāns
  • 0.5 tējk.
    piparu maisījums
  • šķipsniņa
    muskatrieksti
  • 200 g
    saldais krējums
  • 3 ēd.k.
    konjaks
  • 200 g
    basmati rīsi
  • 100 g
     jāņogas vai brūklenes
  • piens
  • ūdens
 

Pamācība

Lielākā pannā sakarsē olīveļļu un apbrūnini truša gaļu no abām pusēm. Pievieno sīpolus, puravus, ķiplokus, sviestu, uzliec pannai vāku un sautē 5 minūtes. Tad pievieno vistas buljonu, ciedru riekstus un garšvielas. Ja izmanto kaltētas ogas, pievieno arī tās.

Uzvāri rīsus, vadoties pēc norādījumiem uz iepakojuma. Turpini sautēt truša gaļu pannā ar vāku vēl 15–20 minūtes. Pievieno saldo krējumu un konjaku. Ja izmanto svaigas vai saldētas ogas, tad pievieno arī tās un karsē vēl pāris minūtes. Ja mērces ir par maz, pievieno pienu un ūdeni. Pasniedz ar rīsiem.

 

Līdzīgas receptes