Valdorfa salātu laiviņas
Patīk
0 1


Klasifikācijas tagi

līdz 20 min., Viegla, Satur riekstus, Satur laktozi, Uzkodas, Piedevas un mērces, Gaļas ēdieni

Valdorfa salātu laiviņas

3 personām
Līdz 20 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1 gab
    Vistas fileja
  • 10 gab
    Zaļās vīnogas
  • 1 sauja
    Valrieksti
  • 1 gab
    Cigoriņu salāti
  • 1 gab
    Ābols – 1 liels vai 2 mazāki
  • 1 kāts
    Selerija
  • 1 ēd.k
    Olīveļļa
  • 0.5 tējk
    Sāls
  • 0.5 tējk
    Jaukto garšvielu maisījums
  • Mērcei:
  • 1 burciņa
    Turku jogurts
  • 0.3 gab
    Citrons
  • 0.5 tējk
    Medus
 

Pamācība

Noskalo visus dārzeņus, augļus, ogas un salātus. Selerijas kātu un ābolu sagriež vienāda lieluma kubiņos. Vīnogas pārgriež uz pusi vai četrās daļās. Ja vīnogās ir kauliņi, izņem tos. Vīnogas pievieno āboliem un selerijai. Pieber smalkāk sagrieztus valriekstus. Pagatavo mērci, sajauc jogurtu, citrona sulu un medu. Salātus sajauc ar mērci. Cigoriņa salātu lapas izliek kā laiviņas un pilda ar salātiem. Vistas fileju sagriež strēmelītēs un apcep līdz gatavībai kopā ar garšvielām. Salātiem virsū liek ceptas vistas filejas gabaliņus.

Atceries!

Vistas filejas vietā vari izmantot arī jūras veltes vai, ja esi veģetārietis, pievieno vairāk riekstu un pasniedz ar svaigi ceptiem maizes grauzdiņiem.

 

Līdzīgas receptes