Vārītā krēma kūciņas ar ogām
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Satur olas, Vidēja, vairāk nekā 40 min., Satur riekstus, Deserti

Vārītā krēma kūciņas ar ogām

4 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • Krēmam:
  • 3 glāzes
    Pilnpiens
  • 1 gab
    Vaniļas pāksts
  • 8 gab
    Olu dzeltenumi
  • 1 glāze
    Cukurs
  • 4 ēd.k
    Kukurūzas ciete
  • 4 ēd.k
    Sviests
  • Dekoram:
  • 4 saujas
    Dažādas ogas
  • 100 g
    Bezē ar riekstiem
 

Pamācība

Uzsilda pienu, kurā ielikta vaniļas pupiņu pāksts, līdz parādās pirmie burbuļi. Noņem no uguns, uzliek vāku un ļauj vaniļai ievilkties vismaz 5 minūtes.

Saputo olas dzeltenumu ar cukuru. Pievieno kukurūzas cieti un sakuļ vienmērīgā masā.

Lej pienu olu dzeltenumos un viegli sajauc kopā. Iegūto masu lej atpakaļ katlā un, nepārtraukti maisot, silda uz mazas uguns vismaz 3 – 5 minūtes, līdz tas iebiezē un uzvārās.

Trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un liek atdzesēties ledusskapī vismaz uz pusotru stundu. Plēvē noteikti jāizdur mazus caurumiņus, lai novadītu siltumu. Gatavo krēmu kārto uz bezē un pārber ar ogām.

Ieteikums!

Izmantoto vaniļas pāksti nemet laukā, bet noskalo, izkaltē un ieliec cukurtraukā – tā iegūsi aromātisku vaniļas cukuru.

 

Līdzīgas receptes