Vidusjūras salāti ar garšaugu gremolatu
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

vairāk nekā 40 min., Vidēja, Salāti

Vidusjūras salāti ar garšaugu gremolatu

2 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 1 pac
    Salātu Vidusjūras maisījums
  • 1 gab
    Dzeltenā paprika
  • 1 gab
    Avokado
  • 1 gab
    Burkāns
  • 1 gab
    Rācenis
  • Gremolatai:
  • 1 buntīte
    Pētersīļi
  • 1 gab
    Citrons
  • 3 daiviņas
    Ķiploks
  • 2 ēd.k
    Olīveļļa
  • pēc garšas
    Sāls
 

Pamācība

Gremolata ir klasiska itāliešu marināde. To gatavo šādi – smalki sagriež pētersīļus, citrona miziņu un ķiploku. Tad pievieno citrona sulu, olīveļļu un šķipsniņu sāls Gatavo gremolatu iejauc salātos un pasniedz.

Pamēģini!

Apgrauzdē ķirbju, linu vai saulespuķu sēklas un pievieno salātiem. Pārslaki salātus ar olīveļļu un svaigu citrona sulu. Tie lieliski garšos ar vītinātu gaļu vai gardu salami. Atver salātu paciņu, bet salātus neskalo, jo tie pirms iepakošanas jau ir noskaloti tīrā dzeramā ūdenī. Liek salātus traukā, pievieno sagrieztu avokado un dzelteno papriku, rīvētu svaigu burkānu un rāceni.

 

Līdzīgas receptes