Vistas un tīģergarneļu karijs
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Vidēja, vairāk nekā 40 min., Pamatēdieni

Vistas un tīģergarneļu karijs

2 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 2 gab.
    Vistas fileja
  • 400 g
    Tīģergarneles
  • 400 ml
    Kokosa piens
  • 1 pac.
    Zaļie zirnīši (saldēti)
  • 1 pac.
    Saldā kukurūza (saldēta)
  • 250 g
    Ķirštomāti
  • 3 gab.
    Burkāns
  • 1 gab.
    Sīpols
  • 1 gab.
    Laims (sula)
  • 4 daiviņas
    Ķiploks
  • 2 ēdk.
    Karija pulveris
  • 1 ēdk.
    Medus
  • 1 ēdk.
    Svaigās sinepes ar sēklām
  • 1 ēdk.
    Olīveļļa
  • Pēc garšas
    Sāls
  • Pēc garšas
    Pipari
  • Dekorēšanai:
  • Svaigas bazilika lapas
 

Pamācība

Sagatavo produktus: dārzeņus noskalo un nomizo. Sīpolus sagriež strēmelītēs, burkānu ripiņās, bet ķiploku smalki sakapā. Tomātiņus pārgriež uz pusi. Atlaidina zirnīšus un kukurūzu.

Ja izmanto saldētas tīģergarneles, arī tās atlaidina. Vistas fileju sagriež palielos gabalos. Katlā ielej olīveļļu un uzkarsē. Apcep sīpolus un burkānus, pievieno vistas fileju.

Ļauj pasautēties 5 – 10 minūtes. Kad burkāni kļuvuši mīksti, bet vēl kraukšķīgi, pievieno tīģergarneles, zirnīšus, kukurūzu un laima sulu. Pieliek karija pulveri, sinepes, medu, kokosa pienu un uzvāra. Ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus, pēc garšas. Pasniedz ar svaigo baziliku.

Atceries!

Ja garneles pārāk ilgi vārīsi, tās kļūs mazākas un nebūs sulīgas. Tāpēc, gatavojot šo ēdienu, garneles jāpievieno vienas no pēdējām.

 

Līdzīgas receptes