Zaļo zirnīšu, topinambūra un melisas biezzupa
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

vairāk nekā 40 min., Vidēja, Zupas

Zaļo zirnīšu, topinambūra un melisas biezzupa

4 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 500 g
    Zaļie zirnīši Rimi, saldēti
  • 200 g
    Topinambūrs
  • 200 g
    Jogurts bez piedevām Rimi
  • 2 gab.
    Šalotes sīpoli
  • 1 gab.
    Laims
  • 1 sauja
    Melisa
  • 5 daiviņas
    Ķiploks
  • 1 ēdk.
    Sviests Rimi
  • 1 ēdk.
    Olīveļļa
  • Sāls, pipari
 

Pamācība

Sagrieztus šalotes sīpolus apcep sviestā un olīveļļā. Pievieno ķiploka daiviņas un mazākos gabalos sagrieztu topinambūru. Nedaudz pasautē sviestā un pielej 1,5 l ūdens. Ja mājās ir dārzeņu buljons, pievieno to.

Vāra 15 minūtes un pieliek zaļos zirnīšus, laima sulu, sāli un piparus. Turpina vārīt vēl 5 minūtes. Zupu samaļ, pievienojot svaigas melisas vai piparmētru lapiņas. Pasniedz papildinātu ar jogurtu.

Ieteikums!

Ja vēlies, zupai vari pievienot kausēto sieru vai saldo krējumu un sablenderēt, tad zupa izdosies krēmīgāka, bet pasniegt varēsi ar grauzdiņiem vai grauzdētu bekonu.

 

Līdzīgas receptes