Zefīra sendvičs
Patīk
3 1


Klasifikācijas tagi

Viegla, līdz 20 min., Deserti

Zefīra sendvičs

4 porcijas
Līdz 20 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 8 gab.
    Zefīrs
  • 1 gab.
    Bumbieri
  • 1 gab.
    Āboli
  • Ananass
  • 1 gab.
    Laims
  • 100 g
    Dažādas ogas
  • 1 tējk.
    Medus vai kļavu sīrups
  • 1 gab.
    Piparmētra (10 lapas)
 

Pamācība

Noskalo bumbieri un ābolu, sagriež ripiņās. Izgriež serdes. Ananasu sagriež tikpat lielās šķēlēs kā ābolu un bumbieri. Ananasa cieto serdi izgriež, bet nemet laukā – to varēs pievienot, piemēram, gatavojot svaigi spiestu sulu kokteili. Visām augļu šķēlēm pārlej laima sulu, lai tās viegli iemarinējas. Augļus grilē uz restēm, nedaudz padzisušām oglēm. Cep no abām pusēm, līdz tās sāk patīkami smaržot un kļūst mīkstas. Pagatavo mērci. Blendera krūzē liek visas sastāvdaļas, pievieno arī atlikušo laima sulas marinādi un samaļ. No abām pusēm zeltaini brūnas apgrilē zefīra pusītes. Nepiededzini, zefīri būs gatavi mazāk nekā minūtes laikā. Sendvičus liek kārtās. Mērci var pievienot uzreiz vai pasniegt atsevišķi.

Ieteikums!

Ja sendvičus gatavo vairākās kārtās, izmantojot vairāk augļu, saspraud tos, piemēram, ar salmu stiebriem, lai tie labāk turētos kopā.

 

Līdzīgas receptes