Ziedkāpostu zupa
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Vidēja, vairāk nekā 40 min., Zupas

Ziedkāpostu zupa

4 personām
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 20 ml
    olīveļļa
  • 200 g
    puravi
  • 2 daiviņas
    ķiploks
  • 400 g
    ziedkāposti
  • 200 g
    saldi āboli
  • 3
    timiāna zariņi
  • muskatrieksts
  • jūras sāls
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 l
    karsta dārzeņu vai vistas buljons
  • 70 ml
    saldais krējums
  • 40 g
    sviests
  • 8 ēd.k.
    kļavu sīrups
  • valrieksti
 

Pamācība

Katlā sakarsē eļļu un liec sautēties puravus. Sautē uz mazas liesmas 6 minūtes, pieberot sāli, jo tas palīdzēs tiem lēnāk sautēties. Pievieno pārējās sastāvdaļas, izņemot saldo krējumu, pielej buljonu un samaisi. Uzvāri, līdz zupa uzmet pirmo burbuli, samazini liesmu un vāri 15 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti. Tikmēr citā katliņā liec sviestu un karsē uz, mazas liesmas apmēram 7–10 minūtes, kas atkarīgs no sviesta. No sākuma tas izkusīs un tad sāks čurkstēt un nedaudz sprakšķēt (lai sprakšķ!). Gatavo, līdz sāk smaržot pēc karameles un uz pamatnes parādās vidēji brūni (bet ne gaiši) nosēdumi. Nogriez liesmu un nosmel augšējo dzidro daļu. Nokās zupai biezumus, liec blenderī, pielej pusi šķidruma. Sablenderē un paskaties, cik zupa ir bieza. Ja gribi šķidrāku, pielej vēl buljonu. Lej līdz iegūsti tādu zupas konsistenci, kāda tev patīk. Pārlej katlā, pielej saldo krējumu, pierīvē vēl muskatriekstu, pagaršo, vai pietiek sāls un piparu, un vāri, līdz zupa uzmet pirmo burbuli. Lej šķīvjos un pasniedz, uzlejot dzidrināto sviestu un sīrupu un uzberot valriekstus.

 

Līdzīgas receptes