Ziemassvētku biskvīts
Patīk
1 0


Klasifikācijas tagi

Satur olas, Satur laktozi, Vidēja, vairāk nekā 40 min., Satur riekstus, Deserti

Ziemassvētku biskvīts

4 porcijas
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 5 gab.
    olas
  • 200 g
    pūdercukurs
  • 50 g
    lazdu rieksti
  • 500 g
    svaigais siers
  • 240 g
    ogas
  • 2 tējk.
    šķīstoša kafija (izšķīdināta)
  • 1 ēdamk.
    karsts ūdens
 

Pamācība

Uzsilda cepeškrāsni līdz 130 grādiem, uz paplātes uzklāj cepamo papīru vai foliju. Saputo olu baltumus cietās putās. Pēc tam pievieno 1 ēdamkaroti karstā ūdens un 150 g pūdercukura. Olbaltumu masai jābūt stingrai un viendabīgai. Pēc tam pieliek sadrupinātus un apgrauzdētus lazdu riekstus, atstājot vienu ēdamkaroti dekorēšanai. Iegūto masu vienmērīgi ielej cepamā pannā un cep apmēram 1 stundu līdz zeltainai krāsai. Pirms izņemšanas no paplātes atdzesē.

Sajauc kopā atlikušo cukuru, svaigo sieru un kafiju. Iegūto masu uzsmērē uz izceptā biskvīta, atstājot no malām brīvus 2 cm. Uzliek virsū ogas un uzmanīgi sarullē (tas lūzīs, bet tā tam ir jābūt) un novieto uz šķīvja ar savienojuma malu uz leju. Dekorē ar atlikušajiem riekstiem.

 

Līdzīgas receptes