Ziemassvētku gratin
Patīk
0 0


Klasifikācijas tagi

Satur laktozi, Vidēja, vairāk nekā 40 min., Pamatēdieni, Veģetārie ēdieni

Ziemassvētku gratin

6 porcijas
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 400 ml
    piens
  • 250 ml
    saldais krējums
  • 220 g
    kartupeļi (sagriezti ļoti plānās šķēlītēs)
  • 220 g
    topinambūri (sagriezti ļoti planās šķelītēs)
  • 220 g
    miltains ķirbis (sagriezts planās šķēlītēs)
  • 2 daivas
    ķiploki (nomizotas, sagrieztas planās šķēlītēs)
  • 2 zariņi
    rozmarīns (tikai lapiņas)
  • 200 g
    brī siers
  • 200 g
    amoliņa siers
  • 20 g
    sviests (veidnes ietaukošanai)
  • jūras sāls
  • melnie pipari
 

Pamācība

Uzkarsē krāsni 190 grādus karstu. Katliņā ielej pienu, saldo krējumu un uzvāri. Pievieno kartupeļus, topinambūrus, ķirbi, pusi ķiploku, sāli, piparus, pusi rozmarīna, fenheļa sēklas un vāri 10 minūtes.

Ietauko ar sviestu 15 x 25 cm lielu cepamo pannu. Ar putu karoti izcel ārā dārzeņus un izkārto pannā līdz pusei. Tad pa vidu liec brī sieru un izkārto atlikušos dārzeņus. Lēnām lej virsū pienu tā, lai panna ir gandrīz pilna (tas nekas, ja piens paliek pāri). Uzber rīvēto sieru un piparus. Ievieto krāsnī vienu nodalījumu zem vidējās pozīcijas un cep 20 minūtes. Tad uzliec virsū atlikušo rozmarīnu, veidojot tādus kā pušķīšus, un cep vēl 20 minūtes, līdz virskārta ir viegli brūna. Pasniedz karstu vai arī atdzesē pilnībā līdz istabas temperatūrai, tad liec ledusskapī un sildi pirms pasniegšanas.

 

Līdzīgas receptes