Ziemassvētku kūka
Patīk
1 0


Klasifikācijas tagi

Satur laktozi, Vidēja, vairāk nekā 40 min., Satur glutēnu, Deserti

Ziemassvētku kūka

6 porcijas
Vairāk nekā 40 min.
Vidēja

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • piparkūku biskvītam:
  • 200 g
    milti
  • 100 g
    cukurniedru sīrups
  • 1 gab.
    olas
  • 35 g
    cukurs
  • 10 g
    sviests
  • 20 g
    medus
  • 3 g
    soda
  • 3 g
    kanēlis
  • 4 g
    piparkūku garšvielas
  • krēmam:
  • 500 g
    mascarpone siers
  • 500 g
    saldais krējums
  • 100 g
    pūdercukurs
  • 300 g
    apelsīnu ievārījums
  • 3 gab.
    apelsīni
  • 100 g
    piparkūkas
  • 3 g
    kanēlis
  • dekoram:
  • kanēļa standziņas
  • pūdercukurs
  • dzērvenes
 

Pamācība

Biskvīta pagatavošana:

Cukuru puto ar mīkstu sviestu, tad pievieno olas. Klāt pieliek cukuru, medu, kanēli, piparkūku garšvielas un lēnām ieputo miltus un sodu. Samaisa, lej ietaukotā formā un cep iepriekš sakarsētā krāsnī aptuveni 35 min 180 grādos. Biskvītu atdzesē un pārgriež uz pusēm.

Krēma pagatavošana:

Saputo saldo krējumu ar cukuru un Mascarpone sieru, līdz izveidojas stingras putas. Krēmu smērē uz izceptā biskvīta. Virsū kārto apelsīnu ievārījumu, apelsīnu šķēles, pārkaisa ar kanēli, tad liek biskvītu un kūkas virspusē no krēma veido baltas kupenas, ko dekorē ar apelsīnu gabaliņiem, piparkūkām, kanēļa standziņām, dzērvenēm un pārkaisa ar pūdercukuru.

 

Līdzīgas receptes