Zivju pirkstiņi
Patīk
0 1


Klasifikācijas tagi

Satur olas, Viegla, līdz 20 min., Satur zivis, Uzkodas, Zivs ēdieni, Veģetārie ēdieni, Piedevas un mērces

Zivju pirkstiņi

4 personām
Līdz 20 min.
Viegla

 

Pievienot

Sastāvdaļas

  • 600 g
    Baltās zivs fileja
  • 400 g
    Kartupeļi
  • 3 daivas
    Ķiploks
  • 1 gab
    Ola
  • 0.5 gab
    Citrons
  • pēc garšas
    Jūras sāls
  • pēc garšas
    Citronpipari
  • 2 zariņi
    Svaigs timiāns
  • apcepšanai
    Eļļa 
 

Pamācība

Novāra kartupeļus ar visu mizu, atdzesē un nomizo. Atceries, kartupeļi nav jāvāra sālsūdenī, sāli pievienosi pēcāk! Tvaicē baltās zivs fileju, līdz tā gatava, tad atdzesē. Garšvielas pievienot nevajag, arī sāli un piparus ne. Sarīvē kartupeļus un samaļ vai salauž gabaliņos zivs fileju. Sajauc zivi ar kartupeļiem, pievieno olu, timiānu, garšvielas un rīvētu ķiploku. Pierīvē citrona miziņu un piespiež sulu. Liek ledusskapī un atdzesē vismaz 30 minūtes. No masas veido nelielus, plakanus rullīšus un apcep tos uz pannas vai cepeškrāsnī. Ja šķiet, ka masa sanākusi pārāk šķidra, pievieno tai pāris karotes pilngraudu miltu vai rīvmaizes. Pasniedz ar svaigiem vai ceptiem dārzeņiem.

Ideja!

Zivi vari izvēlēties pēc paša ieskatiem – pangasiju, heku, zandartu, arī lasi vai foreli. Galvenais, lai tā būtu svaiga!

 

Līdzīgas receptes